14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Kiruna FF - Ohtana/Aapua FF

På Lombia vinner Kiruna FF derbyt mot Ohtana/Aapua med 1-0 (1-0)
Första halvlek blir en jämn historia med få målchanser. I den 6.e minuten tar dock Kiruna ledningen då vi missar i markeringen och Emil Björnström kan snyggt nicka in ledningsmålet via ribbans underkant. OAFF kommer dock igen men har svårt att skapa några riktiga målchanser, bästa läget har Danne Mäki vars skott går ett par decimeter utanför Emil Siljegrens vänstra stolpe. Kiruna har förutom ledningsmålet ytterligare ett par lägen, i inledningen en skarv som Felle når och styr till hörna, sedan ett giftigt distansskott som går tätt utanför.

Andra halvlek är jämn i 10 minuter där Adam har ett nickläge men bollen mitt på målvakten. Sedan tar Kiruna över totalt och OAFF får helt ägna sig åt försvarsspel. KFF skapar mellan minut 63-68 sex riktigt farliga målchanser där Felle gör några osannolika räddningar. Efter kanonaden under fem minuter blir det lite lugnare innan Felle i den 79:e minuten gör en fantastisk reflexräddning på närskott av Emil Björnström. Ett par minuter senare har Tobias Stridsman ett friläge som Felle klarar. OA:s enda lägen är en kalabalik framför Kiruna-målet som KFF lyckas få undan och ett långt anfall där vi skapade tre hörnor på raken.
Sett över hela matchen är 1-0 i underkant då Kiruna skapade så många bra chanser att man med en normal motståndarmålvakt borde gjort minst 4-5 mål. I OAFF var Felle helt otrolig i målet. Backlinjen fick kämpa hårt mot trycket Kiruna hade i andra halvlek, extraplussen till Nisse Kenttä och Liam Alldén. På mittfältet tappade vi i andra halvlek och plusset går till Danne Mäki. Anfallsmässigt hade vi svårt att få in bollar i Kirunas straffområde, Adam Zingmark får plusset. I Kiruna går plussen till backlinjens Åke Tornberg, mittfältetets Mac Charour samt offensivt Fedrik Ahlander och Emil Björnström.